March 9, 2011

VAZHDIMËSIA E PATURPËSISË KOMPLOTISTE GREKE

Greqia vjedh paratë e taksapaguesve europianë dhe ato para i përdor për komplote vendet tjera.

Historikisht është e njohur dinakëria e pabesia greke lashtësi dhe se grekërit e kanë gjak komplotizmin. Këtë e shprehin hapur edhe sot përfaqësuesit e tyre kudo ndodhen. Me ligjin e luftës vitit 1940 e mbajnë ende fuqi grekët duan “riçlirojnë” tokat e pushtuara fantazmës “Vorio Epir”, megjithëse Shqipëria e Greqia janë vende NATO-s. Me një armiqësi hapur, konsulli grek Korçë Ikonomu u shpreh: “Nuk tërheq asgjë nga ato kam thënë për grekët dhe për Vorio Epirin. Unë sbëra shumë sesa detyrën time dhe ishte pikërisht kjo arsyeja pse unë u tërhoqa Athinë, por jam i lumtur se deklaratat e mia ia arritën qëllimit. Kam qenë gjithmonë i vetëdijshëm për misionin tim. Unë punova Epirin e Veriut”. Dhe mbasi Athina zyrtare e falenderon e ridërgon përsëri për vazhduar detyrën patriotike.
Këtu do ishin me vend fjalët e Kryetares Parlamentit: Kapeni nga zhelet e hidheni jashtë! Por kush e kryen një veprim tillë? E. Rama duhet ti ketë kërkuar falje Papandreut për “gabimin” Marrëveshjen e Detit. Dhe rast se i rijepet karrikja, do ta gradojë edhe Ikonomun “qytetar nderi” si Janullatosin.
Por grekët nuk duhet harrojnë se trashëgimtarët e korçarëve të krishterë-atdhetarëve shqiptarë Themistokli Gërmenjit, Mihal Gramenos, Petro Nini Luarasit, etj. janë gjallë dhe me të drejtë kërkojnë largimin e menjëhershëm të tij nga toka shqiptare.
vitin 1996 Ministria e Punëve Jashtme Shqipërisë emëron si Konsull Shqipërisë Janinë Petrit Kasemin, por për “çudi” Greqia refuzon pranimin e tij pa ndonjë shkak. Petrit Kasemi ishte profesor universiteti dhe nuk kishte ndonjë deklaratë kundër Greqisë, por megjithatë ai kishte një “njollë faji”, e cila ishte fakti se prinderit e tij ishin dëbuar fëmijë nga shtëpitë e tokat e tyre Çamëri, mbasi u kishin vrarë afermit 1944. Pra Petrit Kasemi nuk lejohej hynte Greqi sepse ishte bir i prindërve lindur shtetas grekë. Arsyen e këtij “qëndrimi miqësor” një miku strategjik vendit tonë mund ta shpjegojë vetëm qeveria shqiptare.
          Kohët e fundit, zëdhënësi i ministrisë jashtme greke e quan shtyrjen e rregjistrimit te popullsisë Shqipëri si reagim qarqeve nacionaliste shqiptare. Ndërhyrja e grekëve i ka kaluar tërë kufinjtë e mirësjelljes midis dy vendeve aq tepër fqinje. Komplotizmi grek vazhdon me “pensionet humanitare” u japin emigrantëve tyre Shqipëri. Do ishte shumë humanitare ti ndihmonin ata e quajne vehten grekër po qe se kishin para. Fjala e urtë e popullit thotë: “Kur s'ke dritë shtëpi, s'ke pse ndez qiri xhami”. Greqia vjedh paratë e taksapaguesve europianë dhe ato para i përdor për komplote vendet tjera.
          Më 1889, Kongresi i Berlinit me anullimin e vendimit tij mëparshëm krahinën shqiptare Çamërisë e la pashkëputur nga trojet e tjera shqiptare. Atëherë autoritetet greke frymëzuara nga mendimet mesjetare bizantine filluan gjithë qytetet e fshatrat e Çamërisv hapin shkolla greke nëpërmjet kishës tyre. këtë mënyre urdhëronte peshkopi grek vajzat futen detyrimisht shkolla se nesër kur bëhen nëna duhet tu flasin fëmijëve greqisht dhe jo shqip si flitej nëpër shtëpitë e tyre. Edhe sot prapë nën urdhërat-porosi peshkopit grek Janullatos u hapën shkolla greke edhe aty ku s'ka asnjë minoritar grek. Për këtë duhet “falenderuar” zëvendës-kryeministri Genc Pollo u kujdes për hapjen e shkollave greke ashtu si edhe tani për formularin e regjistrimit mbi baza etnike e fetare (Pollua mirë nuk është gjerman, se përndryshe duhet kërkonte shkarkim nga detyra se formularin e ka kopjuar nga urdhër-porosia e Janullatosit). Politikanët shqiptarë nuk duan kujtojnë se 60,000 fëmijët shqiptarë Greqi presin tiu hapen shkollat iu mungojnë.
          Çamët e krishterë vazhdojnë jetojnë, megjithëse një pjesë i kanë shpërngulur, tokat e tyre Çamëri iu ndalohet edhe flasin Shqip. Ishte vërtetë shume mallëngjyese kur Shtator 2010, domethënë pas 66 vjetësh i dëbuar, takova dhe bisedova me shumë bashkëvendas mij Paramithi, Filat, Pargë, Gumenicë e Margëlliç. Ata kanë shumë mall e deshirë “fjalosen gluhën e ëmbël shqipe”, por “demokracia greke” prej cilës mësojnë politikanët e Shqipërisë rrugën drejt Europës, iua ndalon dhe njëkohësisht iu “harrohet” nga politikanët shqiptarë. Kjo ndodh kështu edhe pse Greqia e Shqipëria kanë nënshkruar një “Pakt Miqësie” vitin 1966.

Sali Bollati
New York, mars 2011

1 comment:

  1. Sali fuksi, spiun vullnetar i komunizmit. Mbron Petrit Kasemin helbete se nusja e dajos tend e ka nipce. PO Petrit Kasemi eshte nji spiun rafinato i Asfalise Greke mor hajvan. Plak debil.

    ReplyDelete